محتوامون

انواع ماشین های خم لوله کدام اند؟

ماشین های خم لوله

امروزه در انواع صنایع و در ساخت وسایل و تجهیزات گوناگون از لوله‌های مختلف استفاده می‌شود. برخی از این لوله‌ها در انتقال سیالاتی مانند مایعات و گازها کاربرد دارند و برخی دیگر نیز صرفا ابزارهایی هستند که برای ایجاد یک اسکلت یا چهارچوب مورد استفاه قرار می‌گیرند. مانند لوله‌های فلزی به کار رفته در بدنه دوچرخه و… با توجه به این این نکات استفاه از ابزارهایی که در ساخت این لوله‌ها موثر واقع شوند نیز از اهمیت بالایی برخورار است.یکی یاز مهم‌ترین مراحل در ساخت لوله، خم کردن و شکل دادن به آن توسط ماشین های خم لوله می‌باشد که بدون شک یکی از دشوارترین مراحل آن نیز به حساب می‌آید.

اگر نتوان لوله‌ها را به خوبی کم و به آن فرم داد، بدون شک نمی‌توان بسیاری از وسیله‌ها را تولید نمود. در اینجاست که ماشین های خم لوله مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر می‌خواهید با این ماشین های خم لوله و انواع آن بیشتر آشنا شوید، مقاله ما را تا انتها مطالعه کنید.

ماشین خم کن لوله چیست؟

همانطور که گفتیم یکی از حساس‌ترین قسمت‌ها در ساخت انواع وسایل خم کردن لوله‌هایی است که قرار است در ساخت آن‌ها مورد استفاده قرار گیرد. به همین خاطر در اینجا استفاده از ابزارآلات و ماشین آلات جدید ضرورت پیدا می‌کند. این وسیله خم کن لوله نامیده می‌شو که از طریق مکانیسمی قدرتمند و پیچیده، نیرویی لازم برای خم کردن انواع مختلف لوله را فراهم کرده و آن را برای استفاده در صنایع مختلف خم می‌کند.

این وسیله خود انواع مختلفی دارد که هر کدام به نحوی متفاوت این کار را انجام داده و نیروی خود را از منابع گوناگونی تأمین می‌کنند. این محصولات سبب می‌شوند که لوله‌ها برای مصارف مختلف به خوبی آماده‌سازی شوند. این دستگاه به چهار نوع کلی تقسیم می‌شود:

  1. دستی
  2. هیدرولیکی
  3. مکانیکی
  4. برقی

و ما نیز در اینجا قصد داریم به معرفی این انواع آن بپردازیم.

ماشین های خم لوله

خم کن لوله دستی

همانطور که از نامش پیداست این وسیله بیشتر با کمک نیروی دست کار می‌کند و سبب می‌شود فرد بتواند با صرف انرژی کم‌تری لوله‌ها را به فرم دلخواه خود درآورد. این وسیله صرفا برای فرم دادن به لوله‌های نازک و کم حجم مناسب است چراکه از تولید توان بسیار بالا ناتوان می‌باشد. در نتیجه نمی‌توان به کمک آن لوله‌های بسیار ضخیم را خم کاری نمود.

این وسیله کاربردهای محدودی دارد و صرفا در موارد خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. به افراد توصیه می‌شود که برای کاربردهای جزئی و موردی به سراغ این وسیله بروند و برای موارد مهم‌تر و گسترده‌تر، نوع هیدرولیکی، برقی یا مکانیکی را خریداری نمایند. اگر شما هم به دنبال یک لوله خم کن ارزان اما کاربردی هستید، لوله خم کن دستی می‌تواند برایتان مناسب باشد. قیمت این وسیله نیز بسیار پایین‌تر از انواع دیگر است اما اگر در خرید خود دقت کنید، می‌توانید یک نمونه عالی و باکیفیت را تهیه نمایید.

خم کن لوله هیدرولیکی

پس از نمونه دستی، می‌توانیم به معرفی خم کن لوله هیدرولیکی بپردازیم. این نمونه به نسبت مدل قبلی بسیار قدرتمندتر بوده و برای کاربردهای صنعتی و گسترده نیز مناسب است. در اینجا دیگر نیازی نیز با استفاده از نیروی دست، عمل خم کاری را انجام دهید، چراکه این وسیله عمل فوق را بسیار آسان و سریع و بدون هیچ گونه آسیب انجام می‌دهد.

همانطور که از نامش پیداست در این وسیله از جک هیدرولیک استفاده شده است. جک هیدرولیک به حرکت به سمت جلو، نیروی زیادی را به لوله وارد نموده و سبب خم شدن آن می‌گردد. به همین علت لوله بدون ایجاد هیچ گونه بدفرمی، به سادگی خم می‌گردد. در اینجا لوله هیچ گونه آسیبی ندیده و در فرم آن چروک و ناهمواری ایجاد نمی‌شود.

محصول فوق می‌تواند لوله را تا زاویه 180 درجه نیز خم نماید. این وسیله بسیار کاربردی بوده و در موارد متعدد مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین کار کردن با آن بسیار راحت‌تر از خم کن‌های دستی است. به همین علت قیمت آن نیز نسبتا گران‌تر برآورد می‌شود. اما اگر به دنبال خرید بهترین محصول هستید، خم کن هیدرولیکی را تهیه نمایید.

ماشین های خم لوله

خم کن لوله برقی

حال که به معرفی دو نمونه خم کن لوله هیدرولیکی و دستی پرداختیم، جا دارد تا خم کن لوله برقی را نیز به شما معرفی کنیم. این محصول مانند دو نمونه اول مشهور نیست، اما آن هم کاربردها و مصارف خاص خودش را دارد. همانطور که می‌توانید از نام آن حدس بزنید، این وسیله با استفاده از انرژی برق کار خود را انجام می‌دهد و به همین خاطر مصرف برق آن نسبتا بالاست. اما عملکرد مناسبی دارد و در خم نمودن انواع لوله‌ها موثر عمل می‌کند.

این وسیله غالبا در صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد و در ساختمان سازی نیز برای خم کردن میلگرد از آن کمک می‌گیرند. با این حال عملکرد آن به خوبی خم کن‌های هیدرولیکی نیست و به همین سبب برخی از افراد همچنان مورد قبلی را به آن ترجیح می‌دهند. با توجه به توضیحات ذکر شده واضح است که خم کن لوله هیدرولیکی در میان این چهار مدل از همه بهتر و کارآمدتر می‌باشد و در این میان حتی به مدل برقی نیز برتری دارد.

نتیجه‌گیری

امروزه در بسیاری از کالاهای صنعتی از انواع لوله استفاده می‌شود و به علاوه در صنایع ساختمان سازی و انتقال سیالات نیز انواع لوله‌ها به کار می‌روند. با این اوصاف استفاده از تکنولوژی‌های جدید برای خم کردن و شکل دادن به آن‌ها بسیار مهم به نظر می‌رسد. به همین علت است که باید از لوله خم کن‌های مختلف استفاده نمود.

این ماشین های خم لوله خود انواع مختلفی دارند. از نمونه‌های دستی گرفته تا برقی، هیدرولیکی و مکانیکی. مدل‌های دستی برای کاربردهای محدود و لوله‌های باریک مناسب اند و مدل‌های برقی نیز در کارخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما در این میان لوله خم کن‌های هیدرولیکی از همه محبوب‌تر و کارآمدترند.

چراکه می‌توانند بدون ایجاد چروک، لوله‌ها را حتی با زاویه 180 درجه خم کنند. همچنین لوله خم کن هیدرولیکی از قدرت و سرعت خوبی برخوردار است و می‌تواند این کار را با لوله‌های ضخیم نیز انجام دهد. پس اگر به دنبال یک وسیله مناسب برای کاربردهای مختلف هستید، مدل هیدرولیکی برای شما از همه مناسب‌تر خواهد بود.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code